2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale 2022: Proprietatea intelectuală și tinerii - inovând pentru un viitor mai bun

03.01.2022

Pe 26 aprilie, statele-membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (OMPI) sărbătoresc Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale, pentru a omagia contribuţia pe care proprietatea intelectuală (PI) o aduce inovaţiei şi creativităţii.

Proprietatea intelectuală și tinerii - inovând pentru un viitor mai bun este genericul Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale 2022.

Tinerii de pe întregul mapamond fac față provocărilor de inovare, folosindu-și energia și ingeniozitatea, curiozitatea și creativitatea. Mințile inovatoare, energice și creative contribuie la impulsionarea schimbărilor de care avem nevoie pentru a crea un viitor mai durabil.

Tinerii de astăzi sunt o sursă incredibilă și în mare măsură neexploatată de ingeniozitate și creativitate. Perspectivele lor noi, energia, curiozitatea și atitudinea de „putem face”, remodelează deja abordările și stimulează acțiunile pentru inovare și schimbare.

Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale 2022 este o oportunitate pentru tineri de a afla cum drepturile de proprietate intelectuală pot susține realizarea obiectivelor și transformarea ideilor în realitate, genera venituri și crea locuri de muncă, influența pozitiv asupra lumii din jurul lor. Cu ajutorul drepturilor de proprietate intelectuală, tinerii au acces la unele dintre instrumentele cheie de care au nevoie pentru a-și propulsa ambițiile.

Pe parcursul campaniei, tinerii vor putea înțelege mai bine modul în care instrumentele sistemului de proprietate intelectuală – mărci comerciale, drepturi de autor, brevete, soiuri de plante, indicații geografice și multe altele – pot sprijini acțiunile de a construi un viitor mai bun.

De asemenea, vor putea afla mai multe despre rolul OMPI în susținerea eforturilor naționale și regionale de a crea un mediu juridic și politic pentru prosperarea tinerilor.

Tinerii de astăzi sunt inovatorii, creatorii și antreprenorii de mâine. Prin creativitatea și ingeniozitatea lor, tinerii din toate regiunile contribuie la schimbare și creează căi către un viitor mai bun. Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale 2022 celebrează această generație fascinantă de făuritori de schimbare.

În programul manifestărilor propuse de către Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale se înscriu și manifestările care vor avea loc la nivel național.

Pentru a pune în valoare potențialul uriaș al tinerilor din țara noastră de a găsi soluții noi care să sprijine tranziția către un viitor durabil, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) va organiza o serie de activități dedicate acestui eveniment de talie mondială. Cu mai multe detalii vom reveni ulterior.

Vă invităm să vă alăturați pentru a celebra ingeniozitatea, creativitatea, viziunea și curajul tinerilor creatori, inventatori și antreprenori din întreaga lume pentru a construi un viitor mai bun. Nu pierdeți ocazia de a fi printre participanții la activitățile desfășurate cu ocazia Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale.

Acest eveniment se marchează încă din anul 2000, iar 26 aprilie reprezintă ziua în care a intrat în vigoare Convenţia de constituire a OMPI (1970).