2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Zilele economiei Romaniei in Republica Moldova

23.06.2006

Romexpo SA organizeaza la Chisinau in perioada 27 iunie - 01 iulie 2006 expozitia nationala „ZILELE ECONOMIEI ROMANIEI IN REPUBLICA MOLDOVA". Expozitia va fi gazduita in Centrul International de Expozitii "MOLDEXPO" din Chisinau, cu care Romexpo SA are relatii foarte bune de colaborare.

Expozitia „ZILELE ECONOMIEI ROMANIEI IN REPUBLICA MOLDOVA" reuneste societati comerciale romanesti de prestigiu care prezinta produse industriale de ultima generatie si tehnologii avansate: Electrotel SA, din Alexandria, Acmes Prod Com SRL, Imsat Proiect SA, Parker Hannifin Corporation (prin Hidro Consulting SRL), Apirom Product SRL, Internova Serv Com Import Export SRL, D.A.I.R. COMEXIM 2000 SRL, ROMDIAMED M.T.M. SRL si ROMAQUA GROUP SA BORSEC- toate din Bucuresti, Termex SA, din Bals, Electroarges SA, din Curtea de Arges, COMPANIA NOVA CONSTRUCT SA si EMINEC SRL, din Iasi, Confind SRL, din Campina, SIRETUL PASCANI SA, RECOMPLAST SRL, din Buzau, ALRO SA SLATINA, ASIL SRL, din Galati si Asociatia „Centrul Romanesc de Afaceri" din Bucuresti precum si Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti,Centrul de Afaceri „Marea Neagra" - PRESIDENT si Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC).

Expozitia este completata de o misiune economica la care vor participa firme din domeniile: industria alimentara, agricultura, industria cosmetica, incaltaminte, confectii, textile, echipamente - IDEAL W SRL (Domeniul de activitate: productie talpi incaltaminte si incaltaminte), TRACO SRL (fabricarea de incaltaminte), DAFIMO IMP - EXP SRL (textile), LEADER INTERNATIONAL SA (cultura de legume, fructe, struguri, vin, procesare, import-export), DANYMAR SRL (utilaje profesionale pentru industria avicola, FNC), Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (protectia Proprietatii Industriale), ID POINT SRL (intermedieri si comertul cu mobila), WIRAX SRL(Comert cu masini agricole: combine, pluguri, tocatoare de tulei, greble in 4 si 5 roti, masini de imprastiat azot, masini de plantat cartofi, tractoare, semanatori, coase mecanice).

In data de 30 iunie 2006 Romexpo SA organizeaza „Forumul de Afaceri Romano - Moldav" care se va desfasura la Centrul International de Expozitii "MOLDEXPO".

Cu acest prilej se ofera participantilor oportunitatea de a se cunoaste direct si de a identifica proiecte de interes si modalitati de cooperare in perioada urmatoare. Cooperarea deosebit de buna cu firmele romanesti este concretizata in implementarea unor proiecte importante pentru economiile din Romania si din Republica Moldova, fapt care intareste convingerea ca exista o baza solida pentru amplificarea cooperarii.

La lucrarile expozitiei iau parte si colegii nostri din Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci. Institutia isi desfasoara activitatea ca organ de specialitate al administratiei publice centrale in subordinea Guvernului si are autoritate unica pe tertoriul Romaniei in asigurarea protectiei proprietatii industriale, in conformitate cu legislatia nationala in domeniu si cu prevederile conventiilor si tratatelor internationale la care Romania este parte. Standul OSIM ofera informatii detaliate referitor la strategia dezvoltarii protectiei proprietatii industriale din Romania si aplicarea politicii in domeniu.