2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

WIPO GREEN – o piata de desfacere a tehnologiilor durabile

29.07.2014

Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale (OMPI) informeaza persoanele interesate despre crearea Registrului Prestatorilor de Servicii WIPO GREEN ROSP (WIPO GREEN’s Roster of Service Providers) – un registru on-line al furnizorilor de servicii, care sunt dispusi sa acorde asistenta si consultari in toate domeniile legate de tehnologiile verzi si cooperare in domeniul dat.

OMPI invita expertii din domeniul tehnologiilor verzi, mandatari autorizati in domeniul proprietatii intelectuale, ingineri sau consultanti in protectia mediului, sa beneficieze de Registrul WIPO GREEN ROSP, sa-si inregistreze gratuit serviciile prestate si sa imbunatateasca vizibilitatea acestora in cadrul comunitatii globale a tehnologiilor verzi.

Lansarea Registrului WIPO GREEN ROSP va avea loc in toamna acestui an, doritorii insa se pot inregistra preliminar accesand: https://www3.wipo.int/wipogreen/en/network/rosp.html .

WIPO GREEN este o piata de desfacere interactiva care promoveaza inovatia si disemineaza informatii despre tehnologiile verzi prin stabilirea legaturilor intre furnizorii de tehnologii si servicii cu cei care sunt in cautare de solutii inovative.

WIPO GREEN consta dintr-o baza de date on-line si o retea, care reuneste o gama larga de actori din lantul tehnologiilor si inovatiilor ecologice de valoare, conecteaza titularii de noi tehnologii cu persoane fizice sau juridice care doresc sa comercializeze, sa licentieze sau sa acceseze si sa distribuie, intr-un alt mod, o tehnologie verde.

WIPO GREEN este un proiect unic prin faptul ca aduna intr-un singur loc tehnologii noi, la toate etapele de dezvoltare ale acestora, de la cercetare in amonte pana la produse comercializabile. Aceste tehnologii sunt disponibile pentru licentiere, colaborari, joint venture si vanzare.

Obiectivul WIPO GREEN este de a deveni un indicator spre platforma de tehnologii verzi. Acest obiectiv este pe cale de a se realiza datorita extinderii retelei de parteneri ai proiectului si colaborarilor inovatoare cu cele mai importante baze de date de tehnologii la nivel mondial.

Baza de date WIPO GREEN permite utilizatorilor sa caute produse, servicii si bunuri de proprietate intelectuala, bazate pe tehnologiile verzi, precum si sa plaseze cereri privind tehnologiile necesare. Orice persoana care poseda o tehnologie verde poate aplica pentru a-si adauga tehnologia in Baza de date WIPO GREEN, documentarile fiind deschise tuturor celor interesati.

Reteaua WIPO GREEN ajuta la facilitarea relatiilor comerciale si tranzactiilor prin conectarea furnizorilor de tehnologii verzi si a solicitantilor, si actioneaza ca un portal de acces la o gama larga de servicii utile.

WIPO GREEN este administrata in parteneriat cu mai multe institutii si organizatii internationale, printre care se numara: Banca Asiatica de Dezvoltare (ADB), Centrul de Tehnologii si Retele Climaterice, Camera Internationala de Comert, Asociatia de Proprietate Intelectuala din Japonia, LES International, Consilieri in Proprietate Intelectuala ce activeaza in Interesul Public, Siemens, Programul Natiunilor Unite pentru Mediu, UN Global Compact etc.

Pentru mai multe informatii despre WIPO GREEN, accesati paginile web:

https://www3.wipo.int/wipogreen/en/about/;

https://webaccess.wipo.int/green;

www.wipo.int/green

AtaşamentMărime
PDF icon WIPO-GREEN-Flyer.pdf112.06 KB