2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Vizita Secretarului General al ONU la OMPI

10.12.2008

In cadrul primei sale vizite la Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale (OMPI), efectuata la 18 noiembrie 2008, M. Ban Ki Moon, Secretarul General al ONU, a declarat ca OMPI este o Organizatie cu un rol unic in rezolvarea problemelor globale cu care se confrunta sistemul de institutii al ONU.

Remarcand importanta proprietatii intelectuale in promovarea investitiilor in noile tehnologii si in dezvoltarea economica, Secretarul General ONU a apreciat la cota cea mai inalta activitatea Organizatiei si devotamentul colaboratorilor ei fata de obiectivele ONU.

„OMPI detine intaietatea in aplicarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, este liderul mondial in prevenirea schimbarilor climatice, in lupta impotriva majorarii preturilor la produsele alimentare si resursele energetice”, a subliniat el.

In discursul sau, M. Ban Ki Moon si-a expus punctul de vedere asupra misiunii si mandatului ONU, precum si asupra rolului OMPI in calitate de institutie specializata a ONU. El a remarcat faptul ca ONU poseda resurse limitate si ar putea raspunde provocarilor mileniului numai in conditiile cooperarii stranse a tuturor institutiilor sale. „Noi trebuie sa reunim resursele si experienta noastra pentru a actiona ca un tot intreg. In perioada crizei economice, aceasta este o necesitate practica si un imperativ moral”, - a adaugat el.

F. Gurry, noul Director General OMPI, a reiterat in cadrul vizitei disponibilitatea Organizatiei de a colabora fructuos cu toate institutiile ONU in domeniul reducerii decalajului in educatie, dezvoltarii durabile, schimbarilor climatice, desertificarii, accesului la asistenta medicala, securitatii alimentare, conservarii biodiversitatii etc. „Politica in domeniul proprietatii intelectuale, orientata spre dezvoltarea si promovarea noilor tehnologii, joaca un rol major in eforturile colective ale comunitatii internationale de a gasi solutii la unele dintre cele mai importante provocari cu care se confrunta umanitatea”, - a spus Directorul General OMPI. El a mai adaugat: "Trebuie sa activam in asa fel incat vocea OMPI sa fie auzita la toate forumurile care pun in discutie problemele globale, iar OMPI sa joace rolul hotarator in solutionarea problemelor din domeniul proprietatii intelectuale”.

Detalii: http://www.wipo.int/