2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Peste 750 de copii, informați despre riscurile contrafacerii în cadrul campaniei AGEPI

24.08.2023

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a încheiat cu succes Campania de informare destinată copiilor din taberele de vară din Chișinău cu privire la riscurile asociate contrafacerii și pirateriei, lansată la inițiativa Observatorului respectării drepturilor de proprietate intelectuală. Prin intermediul acestei campanii, peste 750 de copii entuziaști de la taberele de vară din cadrul Centrului Educațional Vibe Academy, Smart Start Kids Academy, Centrului Republican pentru Tineret și Copii ARTICO și ImpacT Academies au fost informați cu privire la riscurile fenomenelor contrafacerii și pirateriei.

În culminarea acestei inițiative educaționale, ultimele lecții au avut loc la Centrul Republican pentru Tineret și Copii ARTICO și au fost susținute de către Eugeniu Rusu, Director general al AGEPI, și Natalia Mogol, Director general adjunct al AGEPI. Cei doi au adus un plus de expertiză și au împărtășit informații valoroase copiilor prezenți despre importanța protejării proprietății intelectuale.

Pe parcursul celor 31 de lecții ale campaniei, participanții au avut parte de prezentări interactive și captivante, care au ilustrat în mod concret efectele negative ale produselor contrafăcute și piratate asupra economiei, industriei și consumatorilor. Într-un mod practic și educativ, copiii au avut ocazia de a examina diverse produse contrafăcute furnizate de către Serviciul Vamal, contribuind astfel la dezvoltarea abilității lor de a identifica astfel de bunuri.

Un aspect semnificativ al campaniei a fost distribuirea de materiale informative și educative, care au furnizat copiilor cunoștințe solide pentru a înțelege consecințele grave ale achiziționării și utilizării produselor contrafăcute sau piratate. În acest context, AGEPI a realizat un sondaj de opinie pentru a evalua percepția copiilor cu privire la fenomenele de piraterie și contrafacere. Rezultatele acestui sondaj vor fi analizate de către specialiștii AGEPI și vor fi incluse ulterior într-un Raport consolidat care va fi prezentat publicului.

Scopul principal al campaniei a fost de a informa copiii cu privire la riscurile asociate contrafacerii și pirateriei, precum și de a dezvolta înțelegerea și respectul față de drepturile de proprietate intelectuală.

AGEPI continuă să își îndrepte eforturile către educarea publicului în legătură cu importanța protejării proprietății intelectuale, contribuind astfel la dezvoltarea unei societăți mai informate și mai responsabile.