2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Masa rotundă: “Promovarea inovațiilor și produselor creative cu potențial de comercializare”

01.12.2015

Pe  28 noiembrie curent, în sala de conferințe a C.I.E. „Moldexpo”, a avut loc o masă rotundă cu genericul: “Promovarea inovațiilor și produselor creative cu potențial de comercializare”. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Expoziției Internaționale Specializate “INFOINVENT”, organizată de Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în perioada 25-28 noiembrie 2015.

Masa rotundă a avut drept scop promovarea creativităţii și inovării, atragerea investiţiilor în activitatea de inovare şi transfer tehnologic, realizarea proiectelor mixte privind implementarea invenţiilor, tehnologiilor şi produselor creative în economia naţională. La eveniment au participat reprezentanți din mediul de cercetare și inovare, participanți la E.I.S. “INFOINVENT”, mediul investițional și domeniul bancar.

Cu un cuvînt de salut a venit directorul general al AGEPI, Octavian Apostol, care a precizat că inovațiile, industriile creative și invențiile reprezintă unica șansă de a putea dezvolta durabil economia țării noastre.

Lucrările mesei rotunde au fost moderate de Iurie Badâr, Șef Secția economie, contabilitate și audit, AGEPI.

În cadrul evenimentului, Adrian Lîsii, reprezentantul “Mobiasbancă –  Groupe Société Générale” S. A., a familiarizat participanții cu inovațiile care ne ajută la optimizarea timpului clienților în procesul de solicitare a serviciilor bancare, cum ar fi cardul, internet banking-ul sau e-factura.

Despre design-ul modelelor de afaceri inovative în domeniul industriilor creative a vorbit Olesea Fortuna, președintele Rețelei Globale a Antreprenoriatului din Moldova (GEN Moldova). Raportorul a precizat că pentru a avea succes în domeniul antreprenoriatului trebuie să-ţi dezvolţi anumite calităţi cum ar fi capacitatea de a fi flexibil la şocurile vieţii, de a transforma problema într-o oportunitate și de a crea o relație cu consumatorul etc. 

Directorul incubatorului de inovare „InnoCenter” de pe lângă Universitatea de Stat din Comrat, Alla Levițkaia, a informat participanții despre activitatea incubatorului inovațional ca centru de primire și promovare a inovațiilor în Autonomia Găgăuză.

Participanții la masa rotundă au încercat să identifice soluții și oportunități de promovare a inovațiilor și produselor creative cu potențial de comercializare.