2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

La Munchen se desfasoara Saptamana proprietatii intelectuale pentru managerii Oficiilor de Proprietate Intelectuala

10.07.2014

In perioada 7 - 11 iulie, 2014, la Munchen, Germania se desfasoara“Saptamana proprietatii intelectuale pentru managerii Oficiilor de Proprietate Intelectuala” organizata de Oficiul European de Brevete (OEB) in cooperare cu Oficiul pentru Armonizarea Pietii Interne (OHIM).

Conceput ca o platforma pentru discutii asupra rolului oficiilor de proprietate intelectuala in dezvoltarea continua a sistemului de proprietate intelectuala, evenimentul a convocat responsabili de rang inalt din cadrul oficiilor de proprietate intelectuala (PI) ale statelor membre ale Organizatiei Europene de Brevete, a tarilor in curs de dezvoltare si cu economia in tranzitie.

In conformitate cu programul saptamanii, discutiile sunt axate pe abordarea a cinci obiective de stringenta actualitate pentru oficiile de PI: elaborarea politicilor si strategiilor de comunicare in domeniul dat; aspectele functionale si tehnice ale oficiului de PI orientate spre business; sporirea eficientei si eficacitatii activitatii oficiilor de PI; prestarea si promovarea unor servicii calitative; sustinerea obiectivelor nationale de dezvoltare, in scopul realizarii intregului potential al proprietatii intelectuale, contribuind astfel la dezvoltarea economica, culturala si sociala a tarilor.

Evenimentul este organizat in comun cu OHIM - organul comunitar specializat in promovarea politicii Uniunii Europene in domeniul protectiei proprietatii intelectuale, in special a marcilor si design-ului comunitar. Participantii la eveniment au posibilitatea sa se familiarizeze cu diverse aspecte ce tin de aplicarea standardelor europene in materie de marca si design, precum si cu rolul Observatorului de proprietate intelectuala al UE in asigurarea si respectarea drepturilor de PI, administrat de OHIM, noile instrumente de contracarare a pirateriei si contrafacerii.

Republica Moldova este reprezentata la eveniment de Lilia Bolocan, Directorul general al Agentiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuala (AGEPI) si Simion Levitchi, Directorul Departamentului marci, desene si modele industriale AGEPI.

In contextul vizitei la Munchen, la 10 iulie 2014, a avut loc o reuniune bilaterala la nivel de administratie al OEB si AGEPI. In cadrul acestei reuniuni a fost abordat stadiul actual de colaborare dintre cele doua institutii, inclusiv in contextul Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova si Organizatia Europeana de Brevete privind validarea brevetelor europene (Acord de validare), semnat la Munchen, la 16 octombrie 2013.

In cadrul reuniunii a avut loc semnarea unui Program comun de actiuni AGEPI-OEB pentru bienala 2014-2015, document care vine sa completeze si sa contribuie la implementarea prevederilor Acordului de validare. Programul a fost semnat de Raimund Lutz, Vice-Presedintele Directoratului General Juridic/Afaceri Internationale al OEB si Lilia Bolocan, Director General AGEPI.

Reuniunea s-a finalizat cu angajamentul partilor de a consolida in continuare relatiile de cooperare dintre AGEPI si OEB in vederea ajustarii sistemului national de protectie a inventiilor la standardele europene in domeniu. 

AtaşamentMărime
PDF icon PRI_OS41-2014_Programme_2 07 14.pdf1.04 MB