2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

La Chisinau are loc “Summer University 2014 – Check-in in Moldova”

28.07.2014

In perioada 25 iulie – 5 august 2014, la Chisinau se desfasoara Universitatea de vara a studentilor “Summer University 2014 – Check-in in Moldova”, organizata de catre Asociatia Studentilor Europeni (AEGEE Chisinau).

Apreciind importanta evenimentului, precum si in scopul consolidarii cunostintelor tinerei generatii in domeniul protectiei proprietatii intelectuale, Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala (AGEPI) participa in calitate de partener la organizarea si desfasurarea Universitatii de vara a studentilor.

Universitatea de Vara este un eveniment international care dureaza 11 zile si este organizat pentru tineri si de catre tineri. Acest proiect ofera posibilitate studentilor din Europa sa descopere o multitudine de culturi, dar si de traditii ale tarii gazda.

Scopurile Universitatii de vara sunt promovarea imaginii favorabile a tarii noastre si cresterea interesului fata de Republica Moldova printre cetatenii europeni, in special tineri si studenti si intensificarea comunicarii, facilitarea mobilitatii studentilor intre Europa si Republica Moldova, precum si reducerea barierelor lingvistice.

La eveniment participa 20 studenti si tineri specialisti din tari europene (Finlanda, Belgia, Republica Ceha, Germania, Spania, Italia, Turcia, Romania, Marea Britanie etc.) si 20 de membri si voluntari AEGEE din Republica Moldova.

Desfasurarea Universitatii de Vara este posibila datorita sustinerii active de catre mai multe institutii de stat si agenti economici din Republica Moldova. AGEPI este unul dintre partenerii acestui eveniment international.

Programul Universitatii de vara a studentilor include diverse activitati, si workshop-uri tematice, precum lectii de limba romana si limba rusa, lectii de dansuri populare, excursii, seri interculturale cu specific european, latin si traditional moldovenesc. Pe langa aceasta, participantii vor vizita diverse destinatii turistice precum: Orheiul Vechi, Milestii Mici, Manastirea Capriana etc.

In cadrul evenimentului organizat la 28 iulie curent, in incinta Centrului “Casa Germana “Hoffnung” din mun. Chisinau, specialistul principal al Sectiei Marketing, Servicii a AGEPI, dra Alina Fodea a familiarizat studentii din tara si de peste hotare cu sistemul national de protectie si asigurarea a respectarii drepturilor de proprietate intelectuala si a diseminat materiale informative si promotionale din acest domeniu.

AEGEE (Association des Etats Généraux des Etudiants de l’Europe) este o organizatie nonguvernamentala de tineret, non-profit si cu profil interdisciplinar, fiind una dintre cele mai importante organizatii interdisciplinare pe plan mondial. Promovand ideea integrarii europene si a unei Europe unite in randul tinerilor si cresterea nivelului de cultura si informare a studentilor, AEGEE isi desfasoara activitatea prin intermediul a 200 de orase, raspandite in 200 de centre universitare din 40 de tari ale Europei, avand peste 13.000 membri. In Republica Moldova, AEGEE exista din anul 1999. Proiectul „ Summer University” este organizat de 10 ani.

Detalii despre eveniment gasiti la adresa:

http://www.projects.aegee.org/suct/su2014/show.php?su_id=CHI1

https://www.facebook.com/aegeechisinau