2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Itinerar marcat de cautari si impliniri

17.07.2008

Domnul Ion Daniliuc, Vicedirector general AGEPI, marcheaza pe 18 iulie curent frumosul jubileu de 65 de ani, spre care vine cu un impresionant palmares de realizari in activitatea stiintifico-practica, parcurgand un itinerar marcat de cautari neobosite si impliniri de valoare. Dumnealui s-a afirmat in lumea stiintelor fizico-matematice si in inventica prin cercetari si idei inedite, materializate in 32 de inventii brevetate in Republica Moldova, SUA, Germania, Elvetia, Franta si alte tari si circa 85 de articole cu tematica tehnico-stiintifica. Este, de asemenea, autorul a 36 de tipuri noi de instalatii si aparate de masurat in baza inventiilor brevetate si implementate in 30 de tari, coautor al Conventiei privind Brevetul Eurasiatic si a 6 legi ale Republicii Moldova privind protectia proprietatii industriale; al proiectelor de regulamente, instructiuni si norme de punere in aplicare a legislatiei in domeniu.

Valorosul capital intelectual, profesional si managerial, pe care l-a acumulat de-a lungul anilor, a servit drept punct de reper pentru desemnarea sa, la 19 octombrie 1992, chiar de la fondarea AGEPI, in functia de Prim-vicedirector general. Din primele zile si-a pus spiritul sau inovator si competenta in serviciul Agentiei, contribuind la crearea cadrului legislativ-normativ si la constituirea sistemului national de protectie a proprietatii industriale. Sunt peste 15 ani de munca intensa care i-au adus notorietatea atat in domeniul proprietatii industriale, cat si in viata social-politica a republicii, la care participa activ in calitate de loctiitor al reprezentantului plenipotentiar al Republicii Moldova in Consiliul Interstatal pentru problemele PPI si in Consiliul Administrativ al OEAB, membru al Comitetului de cooperare a Republicii Moldova cu Uniunea Europeana, al Senatului Asociatiei oamenilor de stiinta, cultura si arta din Moldova, al Consiliului pentru decernarea premiilor de stat in domeniul calitatii, al Comisiei interdepartamentale pentru realizarea angajamentelor Republicii Moldova fata de OMC. Toate acestea ne ofera portretul unei personalitati moderne – Omul, Inventatorul, Profesionistul, Colegul si Managerul Ion DANILIUC.

Activitatea sa multilaterala a fost apreciata cu nenumarate distinctii nationale si internationale. Este detinator al Titlului onorific "Om Emerit al Republicii Moldova", precum si al Titlului onorific "Inventator Remarcabil" si al Medaliei de Aur OMPI, multiplu laureat a zeci de expozitii si saloane nationale si internationale de inovatie, cercetare si tehnologii noi. A fost distins, de asemenea, cu Medalia de Aur "В.И. Блинников" instituita de OEAB, cu Ordinul Regatului Belgia „MERITE DE L’INVENTION", cu titlul "Constructor Emerit in domeniul constructiei de aparate electrice” etc. Recent, colectivul AGEPI a inaintat candidatura distinsului sau Coleg pentru decorarea sa cu ordinul „Gloria muncii”.

In aceste clipe emotionante, toti cei care il cunosc pe Dl Ion Daniliuc impartasesc o sincera satisfactie sufleteasca pentru faptul ca este alaturi de ei – intelept, de o onestitate deosebita, capabil in orice situatie sa ia deciziile adecvate. Ii uram cu totii multa sanatate, dragoste si bucurii de la cei dragi, noi succese si realizari de prestigiu in activitatea de inventator, manager si promotor al sistemului national de proprietate intelectuala.

La Multi Ani! Vivat! Crescat! Floreat!