2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Expozitia interstatala „20 de ani ai CSI: noi orizonturi ale parteneriatului”

20.06.2011

In perioada 28 iunie-3 iulie 2011, la Centrul Expozitional al Federatiei Ruse, or. Moscova, se va desfasura editia jubiliara a Expozitiei interstatale „20 de ani ai CSI: noi orizonturi ale parteneriatului”. In cadrul standului tarii noastre la acest eveniment expozitional va lua parte si Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala a Republicii Moldova.

Organizatorul standului national al Republicii Moldova in cadrul evenimentului sus-mentionat este Guvernul, care, prin dispozitia nr. 17-p din 28 ianuarie 2011, a aprobat componenta Comitetului organizatoric pentru pregatirea participarii Moldovei la expozitia interstatala. Presedinte al Comitetului organizatoric este desemnat dl Valeriu Lazar, viceprim-ministru, ministru al economiei, iar operator national - Camera de Comert si Industrie a Republicii Moldova. Expozitia nationala se va desfasura pe o suprafata de 300 m.p. Companiile autohtone vor prezenta produse alimentare, vinuri, confectii, creatii ale mesterilor populari, precum si un spectru larg de solutii atractive in domeniile: politici investitionale, valorificarea eficienta a potentialului de export, sporirea competitivitatii produselor in toate ramurile economiei nationale. In cadrul Bursei de contacte vor fi prezentate proiecte investitionale concrete, domeniile de activitate ale parcurilor industrial-tehnologice, ale zonelor libere, precum si ale altor organizatii.

In scopul promovarii sistemului national de protectie a proprietatii intelectuale si a realizarilor inventatorilor nationali, AGEPI va prezenta standul informational "Sistemul de protectie a proprietatii intelectuale in Republica Moldova" si va desfasura activitati de promovare, marketing si consultanta in domeniul protectiei proprietatii intelectuale.

Obiectivele de baza ale Expozitiei „20 de ani ai CSI: noi orizonturi ale parteneriatului” urmaresc dezvoltarea colaborarii interstatale in domeniile prioritare ale CSI din economie si sfera sociala, formarea imaginii investitionale si inovationale pozitive a statelor-membre ale CSI, imbunatatirea interactiunii constructive si a parteneriatului strategic, demonstrarea rezultatelor si perspectivelor etc. Compartimentul central al expozitiei va fi consacrat totalurilor colaborarii si integrarii statelor-membre ale CSI pe parcursul a 20 de ani. Institutiile de profil antrenate in acorduri de parteneriat vor demonstra realizarile lor, programele si proiectele interstatale desfasurate in perioada de referinta.

Pe 29 iunie, laExpozitia interstatala „20 de ani ai CSI: noi orizonturi ale parteneriatului” va fi organizata Ziua Republicii Moldova.

Programul expozitiei prevede diverse conferinte, seminare, mese rotunde, burse de contacte cu referire la proiectele interstatale in domeniul energeticii, transportului, tehnologiilor informationale si comunicatiilor, la care vor participa conducatori de ministere si departamente, asociatii de antreprenori si industriasi, precum si alte organizatii si cercuri de afaceri. Dintre aceste manifestari mentionam: Conferinta internationala stiintifico-practica„Securitatea alimentara. Aspecte nationale si internationale”, Forumul umanitar „Generatia tanara – viata fara hotare”, Forumul inovational, precum si un bogat program cultural.

Informatii detaliate: http://www.chamber.md/;
http://www.vvcentre.ru/actions/show/?643