2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Expozitia Internationala Specializata de masini, echipamente si tehnologii pentru complexul agroindustrial „MOLDAGROTECH”

03.03.2012

 In perioada 15 - 18 februarie 2012, AGEPI a participat cu un stand informational la Expozitia Internationala Specializata de masini, echipamente si tehnologii pentru complexul agroindustrial „MOLDAGROTECH”, editia a XXII-a.

Evenimentul a fost organizat de C.I.E. ”Moldexpo” S.A. in colaborare cu Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare al Republicii Moldova. Specialistii AGEPI au informat agentii economici din sectorul agroindustrial despre aspectele sistemului national de protectie a proprietatii intelectuale, oferind consultatii, distribuind si prezentand material promotional in domeniu atat agentilor economici prezenti la expozitie, cat si vizitatorilor.

Expozitia MOLDAGROTECH este unul dintre cele mai importante si prestigioase evenimente, organizate de CIE ”Moldexpo”, reflectand, de-a lungul a peste 20 de editii, tendintele-cheie in dezvoltarea complexului agroindustrial din Moldova. Ea are loc de doua ori pe an: primavara, in ajunul lucrarilor agricole, si toamna, dupa recoltare. Editia de primavara are menirea sa asigure necesitatile agricultorilor in tehnica, material semincer si ingrasaminte.

La editia din februarie 2012 au participat circa 100 de companii din 10 tari: Austria, Cehia, Germania, Moldova, Polonia, Romania, Rusia, Spania, Ucraina si Ungaria. Tematica expozitionala a acoperit practic toate domeniile sectorului agroindustrial.

Conform traditiei, in cadrul expozitiei a fost organizat Concursul International “Util pentru Moldova”, scopul caruia este de a contribui la dotarea tehnica si tehnologica a sectorului agroindustrial din Moldova. In conformitate cu rezultatele concursului, producatorilor si distribuitorilor de tehnica agricola, de produse fitosanitare si de ingrasaminte le-au fost decernate trofee de aur, argint, bronz si diplome ale Ministerului Agriculturii si Industriei Alimentare al Republicii Moldova.

Invingatorii Concursului Util pentru Moldova 2012 au devenit:

  • La categoria Producatori autohtoni de tehnica si echipamente agricole si utilaje pentru industria de prelucrare: IS ITA “Mecagro”; “Agromasina” .A.; “Bugeacagrotehservice” S.R.L.;“Dewax” S.R.L.; “Agromasina” S.A.
  • La categoria Comercianti autohtoni de tehnica si echipament agricol si utilaj pentru industria de prelucrare: “Agrofermotech” S.R.L; “ATC-Agrotehcomert” S.A.; I.C.S. “WeTrade” S.R.L.;“Agreterra – Lux” S.R.L.; „Agro Mester HD” S.R.L.; I.M. “Elit Tehnica” S.R.L.; “Estagroteh M” S.R.L; “Eurocar Lux” S.R.L.; “ATC-Agrotehcomert” S.A.; S.C. “Vitalitifruct – Expo” S.R.L.
  • La categoria Producatori si comercianti din strainatate de tehnica si echipamente agricole si utilaje pentru industria de prelucrare: “Аэромех” (Ucraina); Warfama (Polonia).
  • La categoria Producatori si comercianti de produse fitosanitare si fertilizanti destinate sectorului agroindustrial: Centrul de Stat pentru Atestarea si Omologarea produselor de uz Fitosanitar si Fertilizantilor.

In cadrul expozitiei au fost organizate mai multe seminare pe teme actuale: ”Subventionarea producatorului agricol” (organizatori - Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare al Republicii Moldova; Agentia de Interventii si Plati pentru Agricultura), ”Realizarile in domeniul mecanizarii proceselor tehnologice din sectorul agroalimentar” (organizator - IS Institutul de Tehnica Agricola ”Mecagro”), ”Tehnologii de producere a brichetelor din paie si din alte deseuri agricole” (organizator - ”Agreterra-Lux”), ” Valorificarea si utilizarea surselor regenerabile de energie obtinute din biomasa” (organizator - Universitatea Agrara de Stat din Moldova, ”Necesitatea obiectiva a tranzitiei la un sistem de agricultura durabila in Republica Moldova. Schimbarea climei si riscurile in agricultura Republicii Moldova” (organizator - Institutia Publica Institutul de Cercetari pentru Culturile de Camp ”Selectia”).