2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Expo-targurile „AGROTEH” si „ALIMENTAR-EXPO”

21.02.2011

In perioada 18 – 20 februarie curent, municipiul Balti a gazduit expo-targurile specializate “AGROTEH” si “ALIMENTAR EXPO”, editia a XV-a, si salonul “Martisor”, editia a VI-a, care s-au desfasurat in incinta Teatrului National „Vasile Alecsandri” si in exteriorul acestuia.

Organizatorii acestor activitati au fost filiala Balti, CCI a RM si primaria municipiului Balti.

Coorganizator: S.A. MOLDAGROTEHNICA si BC MOLDOVAAGROINDBANK SA.

La expo-targuri au participat 39 de agenti economici din diferite localitati ale republicii: municipiile Chisinau si Balti, raioanele Sangerei, Ungheni, Ialoveni, Falesti, Rascani, orasele Edinet si Rabnita. Pe o suprafata de peste 300 m2 au fost amplasatestandurile firmelor si intreprinderilor din domeniul agroalimentar, altor ramuri economice (textile, cosmetica, parfumerie, bijuterie etc.), care au prezenta vizitatorilor tehnica agricola, sisteme de irigare si alimentare cu apa, seminte, material saditor, ingrasaminte si mijloace de protectie a plantelor, animale si pasari; nutreturi, adaosuri, produse agricole si alimentare, mezeluri, sucuri si conserve, servicii financiar-bancare, de consulting, juridice – toate de o inalta calitate si la cele mai rezonabile preturi.

La inaugurarea evenimentului au participat reprezentanti ai autoritatilor publice locale din municipiul Balti si raioanele Rascani, Sangerei, membri ai Consiliului CCI a RM si GRL Balti.

Expo-targurile au prevazut un program divers de afaceri: o masa rotunda, discutii, prezentari, ateliere de lucru.

In cadrul mesei rotunde peste 60 de fermieri, lucratori din domeniul agroalimentar, au participat activ in discutiile pe marginea chestiunilor urmatoare:

  • Surse regenerabile de energie in Republica Moldova. Perspective de utilizare.” - Vladimir Berzan, director, Institutul de Energetica al ASM, doctor habilitat, profesor cercetator; Boris Boincean, sef sectie, IP ICCC “Selectia”, doctor habilitat in agricultura, Institutul de Energetica al ASM;
  • „Producerea combustibilului solid din biomasa.” - Nicolae Balaban, sef Laborator masini agricole, Institutul de Tehnica Agricola “Mecagro”;
  • „Utilizarea resurselor regenerabile de energie in Republica Moldova.” - Sergiu Bujor, manager, SA “Moldagrotehnica”;
  • „Credit pentru finantarea eficientei energetice. Noi oportunitati de creditare a agentilor economici.” - Aurel Zara, director, BC “MoldovaAgroindbank” SA , filiala Balti.

Programul expozitional a inclus prezentari de institutii si organizatii, unele dintre ele fiind insotite de degustarea produselor: SA Moldagrotehnica, BC Victoriabank SA, FPC Domeniul Plus SRL, ICS Agropiese TGR Grup SRL, SRL Melenas, SA Lactis, SRL Valul Traian, SRL Los-Transfer, SRL Panif Profit.

Companiile FABERLIC si MIRUBA au desfasurat cursuri de maiestrie vizand tehnologiile moderne de curatare si ingrijire a tenului fetei si pielii corpului.

In aceste trei zile expo-targurile si salonul „Martisor” au fost vizitate de specialisti in domeniul agroalimentar din nordul tarii si alte persoane interesate, fiind stabilite multe contacte de afaceri si semnate contracte de colaborare.