2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Concursul ”Marca comercială a anului 2015” și-a desemnat câștigătorii

08.06.2016

Pe 7 iunie curent, câștigătorii concursurilor „Marca comercială a anului” „Premiul pentru realizări în domeniul calității” și Medalia de aur a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova” și-au primit premiile binemeritate.

Ceremonia a avut loc în cadrul “Galei Businessului moldovenesc”, eveniment organizat de Camera de Comerț și Industrie (CCI) și Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI).

Ediția curentă a Galei Businessului Moldovenesc a fost dedicată jubileului de 25 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova. 

La eveniment au participat agenți economici, reprezentanți ai administrațiilor publice locale, parteneri de dezvoltare, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova, membrii comitetelor organizatorice ale concursurilor menționate și cei ai grupurilor de experți, deputați în primul Parlament, semnatari ai Declarației de independență a Republicii Moldova, specialiști din cadrul CCI și AGEPI.

Festivitatea “Gala Businessului Moldovenesc” a fost inaugurată de Mircea Snegur, Primul Președinte al Republicii Moldova.  În cuvântul de salut, Mircea Snegur a menționat că țara noastră trece printr-o perioadă de dezvoltare nu prea simplă, însă exemplul activității companiilor învingătoare este un imbold pozitiv pentru toți agenții economici din Republica Moldova.

Prezent la deschiderea “Galei Businessului moldovenesc”, Directorul general al AGEPI, Octavian Apostol, a menționat că acest concurs este un pas în plus în promovarea produselor autohtone pe plan național și internațional, în dezvoltarea economiei, prin creșterea competitivității și a capacităților întreprinderilor autohtone de a lansa noi mărci comerciale. Octavian Apostol a felicitat laureații, dorindu-le noi idei creative în promovarea produselor și serviciilor în beneficiul consumatorilor și al dezvoltătii economice a Republicii Moldova.

În cadrul  ceremoniei de inaugurare a festivității, președintele interimar al CCI, Tudor Olaru, a declarat că pentru producătorii de mărfuri și prestatorii de servicii participarea la concursurile menționate oferă oportunitatea de a cunoaște care sunt aprecierile experților și consumatorilor, iar în baza rezultatelor – de a-și promova compania.

Premiile laureaților concursului „Marca comercială a anului 2015" au fost înmânate de primul Președinte al Republicii Moldova Mircea Snegur, Directorul general AGEPI Octavian Apostol și președintele interimar al CCI Tudor Olaru.

Pentru titlul de „Marca comercială a anului" au concurat 60 de mărci comerciale înregistrate la AGEPI, la diferite nominalizări cum ar fi: Favorita anului, Aprecierea consumatorului, Marca comercială Responsabilă Social, Marca Consacrată, Reputație și Încredere etc.

În funcție de rezultatele obținute, mărcile comerciale învingătoare au primit Medalia de argint, Medalia de aur, sau „Mercuriu de Aur" – cea mai înaltă distincție a competiției. Printre mărcile care au fost apreciate cu „Mercuriu de Aur" se află Grand Mersi, Zolușca, Zahăr 5 inimioare, Floris, Bere Chișinău,  Lefrucom, Karcher,Velmart, Grand Mersi, Aqua Uniqa, „Fresh&Joy”, Giovanni Primo,  Starnet, Viorica, DOMNIȚA, ICAM, Floreni S.A., Rogob, Keramin, LUKOIL , Orange, etc.

La concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității", ediția a II-a, au participat 30 de agenți economici. Marele premiu al concursului este „Zeița calității".  

Medalia de aur a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova" a fost înmânată administrațiilor publice locale care au reușit să prezinte la standul consiliului raional, amenajat în cadrul acestei expoziții, produsele și serviciile agenților economici din regiune.

Concursul „Marca comercială a anului" a fost inițiat în anul 2003 și are drept scop promovarea practicilor de succes în domeniul businessului și de a remarca cele mai competitive întreprinderi din țară care utilizează nu doar strategii de marketing eficiente, ci și standarde internaționale ale management al calității.

Mai jos găsiți lista câștigătorilor:

AtaşamentMărime
Fişier Câștigători.docx39.07 KB