2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Comisia mixta a statelor membre la Acordul de colaborare pentru combaterea incalcarilor in domeniul PI in cadrul CSI se convoaca la Chisinau

12.11.2008

La propunerea Agentiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuala (AGEPI), sustinuta de Guvernul Republicii Moldova si Comitetul Executiv CSI, sedinta a XVII-a a Comisiei mixte de lucru a statelor membre la Acordul de colaborare pentru combaterea incalcarilor in domeniul proprietatii intelectuale in cadrul CSI, se va desfasura la Chisinau, in perioada 18-19 noiembrie curent. In calitate de institutie gazda, AGEPI va asigura asistenta necesara in organizarea si desfasurarea lucrarilor Comisiei mentionate.

La reuniune vor participa reprezentanti plenipotentiari si delegati din statele membre la Acordul de colaborare pentru combaterea incalcarilor in domeniul proprietatii intelectuale in cadrul CSI - din Republica Moldova, Republica Belarus, Federatia Rusa, Ucraina, Republica Armenia, Republica Azerbaidjan, Kazahstan, Republica Kargazstan, Tadjikistan, Turkmenistan. Din partea Republicii Moldova la manifestare au fost invitati si si-au anuntat participarea reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Vamal, Curtii Supreme de Justitie s.a. AGEPI va fi reprezentata la lucrarile Comisiei de catre dl Dorian CHIROSCA, Director general, dna Olga BELEI, Director Departament drept de autor si drepturi conexe, precum si dl Andrei MOISEI, Director Departament juridic, reprezentantul plenipotentiar al Republicii Moldova in cadrul Comisiei mixte.

In cadrul sedintei vor fi ascultate rapoartele reprezentantilor plenipotentiari ai statelor membre privind executarea deciziilor sedintei a XVI-a a Comisiei, care a avut loc in luna iunie curent la Astana, Republica Kazahstan; vor fi discutate subiecte ce tin de coordonarea proiectului de Acord privind realizarea schimbului de informatii la nivel interguvernamental pentru combaterea incalcarilor in domeniul protectiei proprietatii intelectuale; crearea bazelor de date nationale in domeniul dreptului de autor si drepturilor conexe; legitimitatea utilizarii desemnarilor (marcilor) folosite pana la crearea Comunitatii Statelor Independente; problemele incalcarii drepturilor de proprietate intelectuala pe reteaua globala Internet etc.

De asemenea, participantii la sedinta vor prezenta informatii despre ultimele realizari privind elaborarea si perfectionarea legislatiilor nationale in domeniul proprietatii intelectuale, colaborarea cu ministerele de resort si masurile luate in lupta cu infractiunile in domeniul drepturilor de proprietate intelectuala, pregatirea cadrelor in domeniu etc.

Acordul de colaborare pentru combaterea incalcarilor in domeniul proprietatii intelectuale a fost semnat la 6 martie 1998, la Moscova si a intrat in vigoare pentru Republica Moldova la 20 noiembrie 2001 (Hotararea Guvernului nr. 1245 din 15 noiembrie 2001).