2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Bucătăria industriilor creative

14.11.2017

Pe 14 noiembrie, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a organizat un eveniment cu genericul “Bucătăria industriilor creative”. Atelierul de lucru a fost găzduit de studioul gastronomic Lo Chef, avându-l drept moderator pe bucătarul Marian Danu.

În cadrul evenimentului, Directorul general AGEPI, Lilia Bolocan; compozitorul, producătorul şi criticul muzical, Iurie Bădicu; Directorul general al Casei de Filme OWH TV STUDIO, Virgil Mărgineanu și actrița, Mihaela Strâmbeanu și-au pus şorţurile de bucătărie și au preparat colțunași.

În timp ce au gătit, invitații au discutat despre importanța industriilor creative, despre cum au reușit să-și dezvolte afaceri de succes cu ajutorul creativității, precum și care sunt recomandările pentru cei care intenționează să dezvolte o afacere în acest domeniu.

În ultimii ani, industriile creative din Republica Moldova cunosc o dezvoltare rapidă. Studiul realizat în 2014 la nivel național, la solicitarea AGEPI, cu suportul Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale, a confirmat că, şi în Republica Moldova, industriile creative pot fi considerate un sector important care influenţează creşterea economică şi creează noi locuri de muncă.

Evenimentul cu genericul “Bucătăria industriilor creative” a dat start discuțiilor despre importanța industriilor creative, iar, sâmbătă, 18 noiembrie, ora 11:00, în incinta Pavilionului central, Moldexpo, acest subiect va fi dezvoltat în cadrul Follow-up-ului: "Industrii creative: de la idee la business".

Și-au anunțat participarea la Follow-up, cu prezentarea unor experiențe proprii în dezvoltarea afacerilor din domeniul industriilor creative, următorii speakeri:

  • Arnold Vahrewald, expert internațional în domeniul proprietății intelectuale;
  • Olga Radu, președintele Asociației Companiilor din Industriile Creative;
  • Iurie Bădicu, compozitor, producător şi critic muzical;
  • Vlad Costandoi, Director Sens Music, președintele Asociației Naționale a Industriei Muzicale;
  • Daniela Burlaca, actriță, regizor și membru fondator la Teatrul „Studio Geneza Art”;
  • Alexandrin Buraga, arhitect, antreprenor;
  • Dumitru Talmazan, specialist Digital comunicare.

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, iar înregistrarea se face prin completarea formularului la adresa: https://goo.gl/iLVaxj , până la data de 16 noiembrie.

Evenimentul dedicat industriilor creative se încadrează în seria de activități organizate de AGEPI, în contextul Expoziției Internaționale Specializate „INFOINVENT”, ediția a XV-a, care va avea loc în perioada 15-18 noiembrie, la Moldexpo.

Înregistrarea video a evenimentului cu genericul “Bucătăria industriilor creative” poate fi găsită aici: https://www.privesc.eu/Arhiva/78847/Eveniment-organizat-de-AGEPI--Bucata...