2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Atelier de lucru în domeniul proprietății intelectuale în cadrul Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”

31.01.2019

Pe 31 ianuarie, Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI) a organizat un Atelier de lucru cu genericul „Crearea avantajului concurențial: ce trebuie să cunoaștem despre brand, ambalaj sau produs inovativ pentru a ne promova pe piață și cum ne apărăm de concurenți”.

În deschiderea evenimentului, Directorul general AGEPI, Lilia Bolocan a adresat un mesaj de salut și a subliniat rolul proprietății intelectuale și importanța tematicii Atelierului pentru producătorii autohtoni.

Conform programului, Andrei Moisei, specialist coordonator, Secția instruire a AGEPI a prezentat un raport despre mijloacele de individualizare a produsului, despre riscurile și avantajele ce pot apărea ca urmare a înregistrării sau neînregistrării obiectelor de proprietate intelectuală. În partea a doua a Atelierului, Ana Cheptene, specialist categoria I, Secția asistență juridică și înregistrare contracte a AGEPI a făcut o demonstrație practică a bazelor de date (BD) cu diferite obiecte de proprietate intelectuală (OPI), în special BD mărci și BD desene și modele industriale, oferindu-le celor prezenți detalii cum se poate face o căutare după titular, după denumirea mărcii, după alte criterii de căutare. De asemenea, despre unele cazuri de concurență neloială ce țin de utilizarea obiectelor de proprietate intelectuală a vorbit dna Cornelia Gorincioi, șefa Direcției Concurență Neloială al Consiliului Concurenței al Republicii Moldova.

Evenimentul a avut loc în Sala de conferinţe a pavilionului central al C.I.E. „Moldexpo” S.A. Atelierul de lucru este organizat în cadrul Expoziţiei naţionale „Fabricat în Moldova”, care se desfășoară la C.I.E „Moldexpo” S.A. în perioada 30 ianuarie – 3 februarie 2019 sub egida Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova.

La Atelierul de lucru au fost prezenți reprezentanții întreprinderilor mici și mijlocii din diverse sectoare ale economiei naționale, inclusiv participanții la expoziție, specialiști din cadrul AGEPI, Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, studenți ai facultăților cu profil economic etc. Celor prezenți le-au fost distribuite materiale promoționale din domeniul proprietății intelectuale.

Evenimentul s-a încheiat cu o rundă de întrebări și răspunsuri și cu recomandări de a vizita standul AGEPI din cadrul Expoziției naționale „Fabricat în Moldova” unde specialiștii AGEPI vor oferi consultații, inclusiv cu demonstrarea BD cu diferite OPI.