2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Alina Mustovici a obținut locul I la Concursul în domeniul proprietății intelectuale pentru tineri

05.01.2022

Directorul general al Agenţiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Eugeniu Rusu, a înmânat astăzi diploma și premiul mare Alinei Mustovici, elevă a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din mun. Orhei, care a obținut locul I la Concursul în domeniul proprietății intelectuale pentru tineri.

Competiția, ajunsă la cea de-a V-a ediție, s-a desfășurat în trei etape, în perioada aprilie – decembrie 2021, și a fost organizată de AGEPI, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării din Republica Moldova, Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci din România și Oficiul Român pentru Drepturile de Autor. La Concurs au participat 49 de elevi din toate regiunile țării.

În etapa finală, Alina Mustovici a impresionat juriul cu o prezentare video despre cum e să creezi un brand, cum e să consolidezi reputația companiei și despre modul în care marca ajută la fidelizarea clienților, folosind exemplul a două branduri locale din mun. Orhei.

Directorul general al AGEPI, Eugeniu Rusu, a felicitat câștigătoarea și i-a mulțumit pentru ingeniozitatea și creativitatea de care a dat dovadă. Eugeniu Rusu speră că, prin acest concurs, elevii din Republica Moldova vor putea înțelege mai bine modul în care drepturile de proprietate intelectuală pot susține realizarea obiectivelor și transformarea ideilor în realitate, genera venituri și crea locuri de muncă, contribuind astfel la schimbarea lumii din jurul lor. “Cu ajutorul drepturilor de proprietate intelectuală, tinerii au acces la unele dintre instrumentele-cheie de care au nevoie pentru a-și propulsa ambițiile.”, a subliniat Directorul general al AGEPI.

Cea de-a VI-a ediție a Concursului în domeniul proprietății intelectuale pentru tineri, va fi lansată, tradițional, pe 26 aprilie, cu ocazia Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale, al cărui generic proclamat de Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale pentru anul 2022 este „Proprietatea intelectuală și tinerii - inovând pentru un viitor mai bun”.

Tinerii de astăzi sunt inovatorii, creatorii și antreprenorii de mâine. Prin creativitatea și ingeniozitatea lor, tinerii din toate regiunile contribuie la schimbare și creează căi către un viitor mai bun. Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale 2022 celebrează această generație fascinantă de făuritori de schimbare.

În programul manifestărilor propuse de către Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale se înscriu și manifestările care vor avea loc la nivel național.

Pentru a pune în valoare potențialul uriaș al tinerilor din țara noastră de a găsi soluții noi care să sprijine tranziția către un viitor durabil, AGEPI va organiza o serie de activități dedicate acestui eveniment de talie mondială. Cu mai multe detalii vom reveni ulterior.

Vă invităm să vă alăturați pentru a celebra ingeniozitatea, creativitatea, viziunea și curajul tinerilor creatori, inventatori și antreprenori din întreaga lume pentru a construi un viitor mai bun.