2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI s-a alăturat discuțiilor la Simpozionul “Femeile în domeniul proprietății intelectuale” din SUA

11.03.2024

În perioada 6-8 martie 2024, Directoarea generală adjunctă a Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Natalia Mogol, a participat la Simpozionul anual “Femeile în domeniul proprietății intelectuale”, organizat de către Oficiul Statelor Unite pentru Brevete și Mărci comerciale (USPTO). Evenimentul s-a desfășurat la sediul USPTO din Statele Unite ale Americii.

Evenimentul, care a avut loc pe parcursul a trei zile, a reunit specialiști și profesioniști din domeniul proprietății intelectuale pentru a discuta subiecte de actualitate și pentru a colabora la dezvoltarea unor programe menite să sprijine progresul global al femeilor în economia inovației.

De asemenea, în deschiderea evenimentului, Directorul general al AGEPI, Eugeniu Rusu, a transmis un mesaj video înregistrat, subliniind importanța tematicii și angajamentul instituției pentru promovarea și sprijinirea femeilor în domeniul inovației și al proprietății intelectuale, atât la nivel național, cât și internațional. 

Tema acestei ediții, "Evoluția globală al femeilor în economia inovației: accelerarea realizărilor femeilor și fetelor în educația STEAM și proprietatea intelectuală pentru aducerea ideilor la impact", a fost abordată printr-un program diversificat. Participanții au fost implicați în discuții pe subiecte precum inițiativele de atragere a tineretului și a comunităților subreprezentate în domeniul proprietății intelectuale, abordarea decalajului de gen, colaborările potențiale cu diverse părți interesate și modalitățile de valorificare a datelor pentru a promova includerea femeilor în proprietatea intelectuală.

În cadrul Simpozionului “Femeile în domeniul proprietății intelectuale”, organizat în contextul Zilei Internaționale a Femeii (8 martie 2024), s-a reiterat angajamentul de a sprijini femeile în conducerea oficiilor de proprietate intelectuală; femeile care activează în calitate de avocați/mandatari autorizați în domeniul PI, precum și femei creatoare, antreprenoare și inovatoare.

Prin participarea la acest simpozion, AGEPI a avut șansa să-și consolideze parteneriatele internaționale, să învețe din bunele practici și să exploreze noi modalități de a promova implicarea femeilor în domeniul proprietății intelectuale.

Mai mult decât atât, menționăm că pe 6 martie curent, s-a semnat un Memorandum de înțelegere dintre AGEPI și USPTO. Semnarea Memorandumului de înțelegere în domeniul proprietății industriale este oportună și binevenită pentru dezvoltarea și consolidarea relațiilor de colaborare în domeniul protecției proprietății intelectuale între cele două oficii, ceea ce va aduce beneficii semnificative pentru ambele state, prin promovarea inovației, creșterea competitivității și protecția eficientă a drepturilor de proprietate intelectuală.