2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Adunarea Generala a statelor–membre ale OMPI

08.10.2007

Adunarea Generala a celor 184 state–membre ale Organizatiei Mondiale a Proprietatii Intelectuale (OMPI) si-a deschis lucrarile la 24 septembrie curent prin alegerea presedintelui adunarii - M. Martin. I. Uhomoibhi, ambasador si reprezentant permanent al Nigeriei pe langa Oficiul Natiunilor Unite din Geneva. Inaltul for a durat pana la 3 octombrie 2007.

Dl M. Martin. I. Uhomoibhi si-a exprimat recunostinta pentru increderea demonstrata prin alegerea candidaturii sale si speranta ca spiritul de cooperare va servi obiectivului comun de asigurare a progresului OMPI si de realizare a programelor acesteia in interesul tuturor. El a mai adaugat ca Adunarea Generala ofera traditional ocazia de a evalua realizarea obiectivelor declarate, dar si de a continua si actualiza programele de activitate. Au fost exprimate, de asemenea, multumiri presedintelui anterior al Adunarii Generale a statelor–membre ale OMPI M. Enrique Manalo, ambasadorul si reprezentantul Filipinelor pe langa Oficiul Natiunilor Unite din Geneva, pentru efortul depus in scopul promovarii dialogului si consensului. A fost remarcata si salutata gestiunea competenta a resurselor umane si materiale ale organizatiei de catre Kamil Idris, directorul general al OMPI, mentionandu-se devotamentul si contributia colaboratorilor OMPI la instaurarea unui sistem de proprietate intelectuala echilibrat si accesibil, in stare sa recompenseze creativitatea, sa stimuleze inovatia si sa contribuie la prosperarea economica a tuturor tarilor.

La randul sau, Kamil Idris, directorul general al OMPI, in alocutiunea sa a atras atentia delegatilor la documentul intitulat „OMPI - bilantul deceniului trecut”, care descrie in linii mari initiativele lansate de organizatie dupa 1997 si obiectivele de viitor. Au fost evaluate numeroasele actiuni ale OMPI directionate spre schimbarea si renovarea pozitiva a mediului PI. Viitorul vector al activitatii prevede, in primul rand, consolidarea progreselor realizate, dar si instaurarea unui consens international in domeniul PI.

Printre actiunile planificate pentru viitorul apropiat se numara: fortificarea responsabilitatii si transparentei in scopul participarii mai active a statelor-membre la planificarea si realizarea politicii generale; activizarea dialogului si sporirea interactiunii intre partile interesate in toate problemele de importanta majora; intensificarea eforturilor in domeniul protectiei activitatilor vizand PI in scopul prevenirii si luptei cu contrafacerea si pirateria; cooperarea mai intensa cu partenerii din exteriorul Organizatiei Mondiale a Proprietatii Intelectuale, in special cu organizatiile internationale guvernamentale si nonguvernamentale, cu societatea civila etc.

Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala a fost reprezentata la lucrarile Adunarii Generale a OMPI de catre Dorian Chirosca, directorul general al AGEPI, si Ion Daniliuc, vicedirector general.