2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Actiuni de promovare a PI la Expo-targurile „AGROTEH” si „ALIMENTAR EXPO” din municipiul Balti

21.02.2012

Anual, in ajunul lucrarilor agricole de primavara, la Balti se organizeaza expo-targurile specializate „AGROTEH” si „ALIMENTAR EXPO”. Expozitiile au fost organizate de filiala Balti a Camerei de Comert si Industrie a Republicii Moldovei in comun cu Primaria mun. Balti, cu sustinerea BC ”Moldova-Agroindbank” si SA ”Moldagrotehnica”.

La ceremonia oficiala de inaugurare a evenimentului au participat: Octavian Mahu, viceprimar de Balti, Petru Balan, vicepresedinte al raionului Falesti, Aurel Zara, director al filialei Balti a BC ”Moldova-Agroindbank” SA, Sergiu Bujor, manager al SA “Moldagrotehnica”, Liubovi Furtuna, membru al Consiliului CCI a RM, reprezentanti ai administratiei publice locale din raioanele Rascani si Sangerei.

In mesajul de salut, directorul filialei Balti a CCI, Galina Codita, a mentionat ca, in pofida conditiilor climaterice dificile, la targ participa companii din diferite regiuni ale tarii, expunandu-si produsele fabricate pe o suprafata de peste 600 m.p., ceea ce denota importanta organizarii unor astfel de evenimente in capitala de nord a republicii.

In mod traditional, AGEPI a participat la aceste evenimente cu un stand informational si, pe langa materialele promotionale prezentate si distribuite vizitatorilor, a oferit consultatii atat agentilor economici prezenti la expozitie, cat si tuturor persoanelor interesate, numarul acestora crescand de la editie la editie. Cel mai frecvent vizitatorii solicita consultatii privind procedura de inregistrare a marcilor de produse si de servicii.

Printre participanti au fost circa 50 de agenti economici din diferite ramuri ale economiei nationale, principalele dintre ele fiind: agricultura, industria alimentara si industria constructoare de masini. Expozantii au reprezentat localitati din toate zonele geografice ale Moldovei, si anume: Ceadar-Lunga, Comrat, Straseni, Ialoveni, Chisinau, Falesti, Edinet si, respectiv, municipiul Balti. Agentii economici si-au expus realizarile intr-o ambianta favorabila schimbului de experienta, asimilarii tehnologiilor moderne si stabilirii noilor parteneriate.

Programul de afaceri al manifestarilor a inclus prezentari de produse si companii, precum si o masa rotunda la care au participat specialisti din domeniul agroalimentar. In cadrul mesei rotunde, Boris Boincean, doctor habilitat in agricultura, profesor cercetator al IP ICCC “Selectia”, a vorbit despre rolul culturilor leguminoase in agricultura moderna. Sergiu Bujor, manager al SA “Moldagrotehnica” a prezentat utilaje pentru cresterea porumbului in conditii de seceta. Participantii la masa rotunda au mai discutat despre eficienta energetica, accesul la credite, noile tehnologii in telecomunicatii.

Expo-targurile specializate “AGROTEH” si “ALIMENTAR EXPO” sunt deja la cea de-a XVI-a editie si constituie pentru producatorii din Republica Moldova un eveniment de lansare, prezentare si promovare pe piata a celor mai competitive produsele autohtone.