2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Întrevedere online a mandatarilor autorizați în proprietatea intelectuală, organizată de AGEPI

04.11.2021

Mandatarii autorizați în proprietatea intelectuală s-au reunit pe 4 noiembrie în cadrul unei ședințe online, organizate de Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI). Întrunirea a avut drept scop abordarea aspectelor legate de problemele cu care se confruntă mandatarii în procesul de lucru.

În deschiderea evenimentului, Directorul general al AGEPI, Eugeniu Rusu, a menționat importanța dezvoltării sistemului de mandatari autorizați din țara noastră, precum și a accentuat importanța colaborării intense dintre specialiștii AGEPI și mandatarii autorizați. “Mandatarii autorizați au un rol important în promovarea drepturilor de proprietate intelectuală, a educației acestor drepturi și a legislației, reprezentând un element definitoriu al societății moderne. Îmi doresc ca profesioniștii din domeniul proprietății intelectuale să acorde asistență calificată persoanelor interesate de servicii și consiliere în domeniul proprietății intelectuale. Vreau să vă asigur de deschiderea plenară a AGEPI pentru colaborare pe orice subiect ce ține de competența instituției.”, a mai adăugat Eugeniu Rusu.

În cadrul ședinței, au fost prezentate informații privind subtilitățile clasei 35 din Clasificarea Nisa a produselor și serviciilor. Aceasta se referă la publicitate, managementul, organizarea şi administrarea afacerilor comerciale și lucrări de birou. De asemenea, au fost discutate aspecte legate de necesitatea respectării Codului de etică și conduită a mandatarilor autorizați în proprietatea intelectuală.

În prezent, în Registrul național al mandatarilor autorizați în proprietatea intelectuală sunt înregistrați 162 de mandatari autorizați.

Activitatea profesională a mandatarilor autorizați constă în reprezentarea persoanelor fizice și juridice în condițiile prevăzute de contractul de mandat sau de un alt contract cu un conținut analogic și/sau de procură legală de reprezentare și în acordarea asistenței necesare acestora în domeniul protecției obiectelor de proprietate intelectuală (mărci, invenții, desene și modele industriale, soiuri de plante, topografii de circuite integrate, denumiri de origine, indicații geografice, specialități tradiționale garantate).