2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Studenții de la ASEM, informați despre domeniul proprietății intelectuale la AGEPI

06.12.2023

Pe 6 decembrie curent, studenții anului III, disciplina "Managementul Inovațiilor" din cadrul programului de Business și Administrare de la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM), au avut oportunitatea de a se familiariza cu domeniul proprietății intelectuale în cadrul unei vizite de informare la Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI).

Directorul general adjunct al AGEPI, Andrei Popa, a salutat studenții și a evidențiat importanța cunoașterii conceptelor legate de inovație și proprietatea intelectuală în contextul actual al afacerilor și al economiei. Acesta a subliniat rolul pe care îl joacă AGEPI în promovarea și protejarea inovațiilor și a proprietății intelectuale în Republica Moldova.

Evenimentul a inclus o prelegere cu genericul "Aspecte mai puțin cunoscute despre proprietatea intelectuală și rolul lor în stimularea inovației", susținută de Andrei Moisei, consultant principal în cadrul Secției comunicare și instruire a AGEPI. În cadrul prelegerii, studenții au avut ocazia de a înțelege mai bine legătura strânsă dintre inovație și protecția proprietății intelectuale și au fost informați despre procedurile și instrumentele disponibile pentru a-și asigura drepturile asupra inovațiilor lor.

După prelegere, a urmat o sesiune interactivă de întrebări și răspunsuri, unde studenții au avut posibilitatea să discute direct cu specialistul AGEPI și să clarifice orice nelămurire legată de subiect. Vizita a reprezentat o oportunitate valoroasă pentru tineri de a-și îmbogăți cunoștințele în domeniul managementului inovațiilor și de a înțelege mai bine importanța protejării proprietății intelectuale în mediul de afaceri modern.

Totodată, studenților li s-a oferit oportunitatea de a realiza un tur al Agenției, în cadrul căruia au putut discuta cu specialiști din diferite direcții despre activitatea specifică a acestora. Această experiență a oferit studenților o perspectivă practică asupra modului în care AGEPI își gestionează activitatea.

Evenimentul s-a încheiat cu mulțumiri din partea ASEM către echipa AGEPI pentru deschiderea și implicarea activă în educația și formarea viitorilor specialiști în managementul inovațiilor, consolidând astfel colaborarea dintre mediul academic și sectorul instituțional.