2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Ziua Mondială a PI: Trimiteți mesaje video pentru a inspira femeile să se alăture sistemului de proprietate intelectuală

06.02.2023

Echipa Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (OMPI) vă invită să participați la campania dedicată Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale 2023, înregistrând un scurt mesaj video care să încurajeze femeile inventatoare, creatoare și antreprenoare să se informeze și să fie parte a sistemului de proprietate intelectuală (PI).

Filmulețele vor fi expuse în cadrul Galeriei Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale pentru a putea fi vizionate de publicul larg.

Sfaturi de ținut cont la înregistrarea filmulețului:

  • Durata trebuie să fie cuprinsă între 40-90 de secunde ;
  • Camera să fie în poziție orizontală, astfel încât imaginea pe care o captați să fie mai largă ;
  • Formatare (16:9) - pentru a înregistra un videoclip în 16:9, asigurați-vă că aveți camera setată să înregistreze în acest format și apoi începeți înregistrarea videoclipului ;
  • Camera să fie nemișcată și cu suficientă lumină și sunet atunci când înregistrați filmulețul.

Utilizați una dintre următoarele limbi ale campaniei: arabă, chineză, engleză, franceză, japoneză, portugheză, rusă sau spaniolă. Dacă utilizați o altă limbă decât cea engleză, este nevoie de a prezenta suplimentar o transcriere în limba engleză cu coduri de timp.

Procedura de participare:

  • Vă rugăm să exprimați interesul dvs. de a participa la acest proiect și să transmiteți mesajul video prin e-mail la adresa: worldipday@wipo.int până pe 1 martie 2023.
  • Echipa World IP Day va include traduceri relevante și hashtag-ul oficial #WorldIPDay în videoclip.

Mesaje de bază :

Vedeți mai jos un exemplu de format pentru mesajul dvs. care să răspundă la o serie de întrebări, după cum urmează:

  1. Salutul;
  2. Numele, funcția, denumirea instituției sau companiei dvs.;
  3. Tema campaniei de anul acesta a Zilei Mondiale de Proprietate Intelectuală este: Femeile și proprietatea intelectuală: Accelerarea inovației și a creativității.
  4. De ce este important să încurajăm mai multe femei să se implice și să participe la inovare, creativitate și sistemul de PI?
  5. Cum pot beneficia femeile de pe urma sistemului de PI și care sunt avantajele unui ecosistem de proprietate intelectuală mai divers pentru economia și societatea în general?
  6. Un îndemn la acțiune: de ex. Încurajez femeile de toate vârstele să participe la campania de anul acesta pentru Ziua Mondială a PI și să afle cum sistemul de proprietate intelectuală le poate sprijini ambițiile și obiectivele.

Amintim că, pe 26 aprilie, statele-membre ale OMPI sărbătoresc Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, pentru a omagia contribuţia pe care proprietatea intelectuală o aduce inovaţiei şi creativităţii. În acest an, sărbătorim femeile inventatoare, creatoare și antreprenoare din întreaga lume și munca acestora. Femeile și proprietatea intelectuală: Accelerarea inovației și a creativității este genericul Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale din 2023.