2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Experiența Republicii Moldova, prezentată în cadrul unei videoconferințe organizată de Civic School for Sound EU Practice

24.06.2020

Pe 24 iunie curent, reprezentanții Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) au participat la o videoconferință organizată de Civic School for Sound EU Practice (CiSEP) (Ucraina).

Scopul evenimentului online a fost de a familiariza reprezentanții autorităților publice și reprezentanții societății civile din Ucraina cu experiența Republicii Moldova privind implementarea capitolului drepturi de proprietate intelectuală din Acordul de asociere dintre Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice și statele membre ale acestora, pe de o parte, și Republica Moldova, din cealaltă parte, semnat la 27 iunie 2014 la Bruxelles, Belgia (Acordul de Asociere).

În cadrul videoconferinței, Directorul general adjunct al AGEPI, Natalia Mogol, a prezentat modificările legislative implementate de țara noastră în vederea ajustării cadrului normativ național în domeniul proprietății intelectuale la legislația comunitară; dificultățile întâmpinate în implementarea agendei de asociere; măsurile întreprinse de AGEPI și alte instituții publice în vederea creării unui mecanism eficient de asigurare a respectării drepturilor de proprietate intelectuală și alte subiecte de interes pentru participanții la eveniment.

La finele videconferinței, participanții au avut oportunitatea de a adresa întrebări concrete care țin de transpunerea reglementărilor comunitare în legislația națională, asigurarea transparenței decizionale etc. 

***

Civic School for Sound EU Practice (CiSEP) este o rețea de cetățeni activi din Ucraina. Începând cu 2015, CiSEP oferă cursuri de instruire pentru a permite activiștilor civici să se implice eficient în procesul de implementare a AA / DCFTA. Împreună, partenerii de la CiSEP au derulat inițiative în domeniul securității alimentare, proprietății intelectuale, comerțului și dezvoltării durabile și protecției consumatorilor. Astăzi, CiSEP este format din peste 150 de cetățeni activi și producători de schimbări din toată Ucraina.

CiSEP este organizat de Institutul für Europäische Politik (Berlin) și implementat în cooperare cu Fundația Polissya pentru Studii Internaționale și Regionale (Chernihiv), Agenția Regională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (Odessa), Rețeaua civilă OPORA (Lviv) și ONG „Camera publică din Ucraina ”(Dnipro).

CiSEP este susținut de Oficiul Federal de Externe al Republicii Germania.