2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Cei mai puternici inving, dar toata lumea este in castig de cauza

07.06.2005

Functionarii din institutiile de stat au participat pe 4-5 iunie curent la Spartachiada angajatilor serviciilor publice din municipiul Chisinau, care s-a desfasurat la tabara de odihna „Andries” din satul Ivancea, raionul Orhei. Manifestarea a fost organizata de Asociatia Sindicala Teritoriala Chisinau a Federatiei Sindasp condusa de dna presedinte Maria Harbur.

La deschiderea solemna a Spartachiadei au participat ministrul Economiei si Comertului Valeriu Lazar, ministrul Finantelor Valeriu Balaban, Presedintele Federatiei Sindicatelor Angajatilor din Serviciile Publice, Iurie Spivacenco, reprezentantul comitetului pentru cultura fizica si sport, alti demnitari.
La competitiile sportive au participat circa 280 de sportivi intruniti in cele 16 echipe, inclusiv echipele Ministerului Finantelor, Ministerului Economiei si Comertului, Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Curtii de Conturi, Inspectoratului Fiscal, Agentiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuala, Centrului Republican Experimental Protezare, Ortopedie si Reabilitare (CREPOR) si ale altor institutii de stat.

Echipa AGEPI a fost condusa de Viorel Grosu, sef Sectie Marketing si Servicii, urmat de 22 de colegi care s-au prezentat la probele sportive de volei, mini-fotbal, tenis de masa, sah si dame.
Spre marea noastra bucurie, echipa AGEPI a obtinut cel mai mare succes la mini-fotbal, clasandu-se pe locul intai. In preliminarii a jucat cu Departamentul Statistica, invingand cu scorul de 2-1 si cu Inspectoratul Fiscal, invingand cu scorul de 1-0, iar in semifinala a jucat cu echipa CREPOR si a invins cu scorul de 8-7 dupa o serie de penalty. In marea finala, suporterii au avut de vizionat un meci impresionant si i-a animat pe colegi si adversari sa dea tot ce e mai bun si sa confirme adevarul ca si sportul neprofesionist (de amatori) poate oferi clipe de neuitat.

Locurile doi si trei au fost impartite, respectiv, de echipele Curtii de Conturi si Crepor.

Oferim mai jos pentru amatorii sportului numele invingatorilor la probele disputate:

  • Primul loc la volei feminin l-a ocupat echipa Directiei Generale a Administratiei Cladirilor Guvernului, Biroul Vamal Chisinau plasandu-se pe locul doi.
  • La volei masculin a castigat echipa Biroului Vamal Chisinau.
  • La celelate probe sportive – tenisul de masa, sahul si jocul de dame s-au evidentiat jucatorii echipei Departamentului Statistica, Palatului Republicii, Serviciului Fiscal de Stat, care a obtinut Cupa pentru clasamentul general pe echipa.

De mentionat ca participantii la Spartachiada au mai fost mentionati cu diplome si premii speciale la probe colective si individual. Astfel, Ministerul Finantelor a obtinut premiul pentru cea mai curajoasa echipa “Vis si cutezanta”; Ministerul Afacerilor Externe a fost distins cu premiul pentru “Cea mai diplomata echipa”, iar Ministerul Economiei pentru “Cel mai sportiv ministru” s.a.

Ii felicitam din suflet pe membri echipei AGEPI Viorel Grosu, Alexandru Lutcan, Alexandru Gulpa, Vasile Brigunet, Anatolie Pulbere cu victoria binemeritata si le dorim o evoluare pe masura la Spartachiada republicana a Federatiei SINDASP care se va desfasura in vara anului 2006.

Svetlana TACU,
Serviciul de presa AGEPI